Rólunk

Pop/Punk - Punk/Rock zenekarok lemezkritikái, külföldről és itthonról. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll! Bármilyen kérdésetek/kérésetek van, kommenteljetek v. írjatok a popunkrockblog@gmail.com címre!

Archívum

Utolsó kommentek

Kisses For Kings – Forget To Remember EP (2010)

Nano 2010.06.17. 13:59

A Kisses For Kings nevű formáció, Tony Lovato (egykori MEST énekese) új zenekara. A MEST feloszlása után Lovato több irányba is próbálkozott. Először a magánéletét kellett rendbe tennie, hiszen gyilkosság vádjával (ex-barátnője új barátját ölte meg) került a bíróság elé, és börtönbe is került. Ha minden igaz, végül önvédelemre hivatkozott, és felmentették. Ez 2007-ben történt, azóta nincs az ügynek folytatása. Ezek után újra zenei projektbe vágott és alakított egy új zenekart, ami A Permanent Holiday névre hallgatott és elég komoly vállalkozásnak tűnt. Myspace oldalukra fel is került egy demó, és azok a számok nekem nagyon tetszettek. Maradtak a MEST-es vonalon.

 
2008 végén nevet változtattak és felvették a Kisses For Kings nevet, és a felállás sem maradt ugyanaz. Sok időnek kellett eltelnie, mire végre kiadták ezt a mostani EP-t, tavaly nyáron ráadásul néhány koncert erejéig a MEST is újra összeállt, de mindemellett már a Kisses For Kings is lenyomott néhány bulit. Ezek után jelent meg a Forget To Remember.
 
Nem is tudom, honnan kezdjem. Talán onnan, hogy a Permanent Holiday-es demó után, az volt az elvárásom, hogy ahhoz hasonló anyagot adjanak ki. Ez a vágyam nem teljesült. A Kisses For Kings már valóban nem MEST. Talán egy számukban fedezhető fel valami a régi dolgokból, de arra még visszatérünk. Az EP egyből kis zongorás/gépi-hangos számmal nyit, ami szerintem, egyszerűen szar. Következő meglepetés, ami ért, és nem csak itt, hanem a későbbi szerzeményeknél is, hogy baromi hosszú, 4 és fél perc. És nem csak hosszú, hanem unalmas is, elnyújtott magas hangon énekelt vonyításokkal fűszerezve. A következő is géphanggal indít, ráadásul itt egy ismeretlen nő énekel. Ez a dal elég fülbemászóra sikerült, de a folyamatos gépi effekteket nem tudom hová tenni, bőven megélne nélküle is. Éppen kezdene megtetszeni, és kezdeném dúdolgatni, mikor 2:38-nál egy „akárki” (J3T-Hollywood Undead) elkezd reppelni. Majdnem leestem a kanapéról, mikor ezt meghallottam. Így kell mesterien elkúrni egy számot, jah meg azzal, hogy ezt is el kellett húzni 4:22-ig.
 
A következő számmal jön egy kis felüdülés és itt térnék vissza az előző bekezdésben említett régi hangzáshoz. A My Mother Said igazi MEST feelinges nóta, apró szépséghiba, hogy ezt még , mint Permanent Holiday-ként csinálták, talán nem véletlenül. A lényegen azonban ez nem változtat, ez a szám jó (és nincs még 4 perc sem). Ezek után megint jön a vonyítós, hosszú, unalmas zene. Az 5-ik Don’t Fall Away majdnem egy az egyben ugyanúgy nyit, mint Photographs (MEST). Az utolsó szám aztán felteszi a koronát az eddigi „nagyszerű” teljesítményükre. Az első 40 másodperc ismét egy laza reppeléssel kezdődik (szerintem Lovato az, de nem vagyok benne biztos), a hossza 5 perc, többet inkább nem is írok róla.
 
Azért senkit sem akarok lebeszélni erről a zenekarról, ha akarnának tudnának ők jó zenét is csinálni, de ez most szerintem nem sikerült. Ajánlani azoknak tudnám, akik nagy MEST fanok voltak, és hiányzik nekik egy picit (csak ne támasszanak túl nagy elvárásokat), vagy egyszerűen szeretik Lovato hangját, mert azt azért még mindig lehet dicsérni. Azoknak is jó lehet, akik nyugisabb zenét akarnak hallgatni, relaxálni szeretnének egy aprócska kis poppunk érzéssel fűszerezett zenére. Mindenesetre nekem hatalmas csalódás lett ez az anyag, de lehet, hogy bennem van a hiba, mert más volt az elvárásom. Sok zenész közreműködik az EP-n, de ez nem hogy javít, hanem inkább ront a minőségen. Myspace oldalukon az egész meghallgatható, igaz nem abban a sorrendben, ahogyan az a lemezen van. Az album értékelése 10/4. Kommenteknél vitatkozhatunk!

 

KISSES FOR KINGS - MYSPACE 

Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez Add a Twitter-hez Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez


Címkék: lemezkritika újdonság 10/4 kisses for kings

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://popunkrock.blog.hu/api/trackback/id/tr162088990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.17. 20:31:49

Hát ezzel azért nem teljesen értek egyet. Első két szám meg Don't Fall Away abszolút vállalható, Tony Lovato meg nagy isten:) Mondjuk az biztos h mérföldekre van a MEST-től, de az EP fele megállja a helyét 10/5 minimum:) A nagylemez meg biztos sokkal jobb lesz, EP-k-re amúgy se fektetek nagy hangsúlyt, csalóka:)

Nano 2010.06.18. 10:56:25

@ClickHereToBreakMyHeart:

nah akkor szedjük több részre:

1. Lovato nagyon állat, de ezt most félrevitte.
2. az első szám jó lenne ha nem 4:30 lenne, a második tetszik de a reppel elkúrták, a 3. atom. 4. szám azzal a divatmetálosokkal (escape the fate, keress rá mekkora műmájerek) csinálták, lassú fos, nyígós. kb 1:30nál úgy megunom mint a szar, utána csak szenvedés. az 5ik tényleg nem rossz de nem is azt irtam róla. csak hogy az eleje önkoppintás. Az úccsó meg magasan a legszarabb szám, főleg azzal a reppel áhh falnak megyek tőle.

3.ez az EP nem tapogatózás ezzel akarnak nagy kiadóhoz kerülni, dolgoztak rajta kurva sokat, 3 számban vendégzenészek vannak, ez szerintem elég nagy hangsúly

4. nyugodt lehetsz ilyesmi lesz az album is, de mondom lehet hogy velem van a baj, mert mestes cuccot vártam, ezt meg valami tök más zene, nem punkrock. érted?
süti beállítások módosítása