Rólunk

Pop/Punk - Punk/Rock zenekarok lemezkritikái, külföldről és itthonról. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll! Bármilyen kérdésetek/kérésetek van, kommenteljetek v. írjatok a popunkrockblog@gmail.com címre!

Archívum

Utolsó kommentek

H2O - GO (2001)

Nano 2010.06.22. 19:27

Retrovatunk tovább folytatódik, és annak, aki erre a blogra téved, talán, nem is kell bemutatnom a H2O nevű zenekart. Akiknek mégis, azoknak elmondom, hogy egy New Yorki hardcore/punk bandáról van szó, akik a kilencvenes évek közepén robbantak be a punkrock világába, kemény zenéjükkel és szókimondó szövegeikkel. 1996-ban adták ki első szerzeményüket, mely után egyből lecsapott rájuk az Epitaph Records. Két sikeres lemezt adtak ki náluk, majd továbbléptek MCA Records-hoz és 2001-ben jelent meg a GO címre elkeresztelt albumuk.

 
 
 
 
 
 
 
Ez meghozta az igazi áttörést, ennek hála, felléptek például a Conan O’Brian Show-ban is. Mindez többek között azért is jöhetett el, mert ez a lemez szinte hibátlan. Az első szám a Role Model, erről nem is mondanék semmit, nézzétek/hallgassátok meg:  

 
Az igazat megvallva, nehéz bármit is írnom erről az albumról, úgy hogy az ne legyen ömlengős, de egész egyszerűen, annyira szeretem, hogy 9 év alatt sem sikerült megunnom. 18 évesen, és most lassan 26 évesen is, tud adni valamit, valami megmagyarázhatatlan érzést. Ha egy bulit csinál az ember, és nem "diszkósokkal" van tele a padlás, akkor szerintem nyugodtan be lehet tenni elejétől a végéig. Talán 1-2 szám van, ami egy icipicit gyengébb a többinél, de az olyan „himnuszok”, mint a : Out Of Debt, Memory Lane vagy a Shine The Light bőven feledtetik ezeket a kisebb kisiklásokat. Az utolsó szám végén pedig találunk egy rejtett track-et, ami egy feldolgozás, Madonna – Like A Prayer –e , ami szintén hibátlanra sikerült, és tökéletes lezárás. A sikereket mi sem jellemzi jobban, mint, hogy a lemez kiadása utáni turné majdnem 200 állomásos volt, egészen hihetetlen. Maga a „Go” a H2O-val kapcsolatban nem csak az album címe, hanem minden erre a rövidke szócskára lett felépítve, és még 7 évvel későbbi lemezük is ennek felemlegetésével kezdődik.
Valahol természetes is volt az, hogy ez után a nagy siker után kicsit szünetelt a banda, én azt gondoltam, hogy fel is oszlottak, de erre mindig rácáfoltak valamivel. Lekötöttek 1-2 koncertet, kiadtak egy DVD-t, és nem is nyilatkozták sehol azt, hogy feloszlottak, valamiért mégis parkoló pályára tették saját magukat. Azonban 2008-ban megjelent az új lemezük, sőt még Pestre is eljöttek egy fasza kis koncertre. Ezekről egy későbbi posztban még megemlékezünk. Visszatérve a GO-ra, aki nem ismeri tényleg szerezze be ezt a közel hibátlan alkotást, nálam 10/10.

H2O - MYSPACE 

H2O Hivatalos Honlap 

Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez Add a Twitter-hez Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez


Címkék: retro lemezkritika 10/10 h2o

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://popunkrock.blog.hu/api/trackback/id/tr502101716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dria 2010.06.22. 21:42:36

Nekem eddig nem voltak szimpatikusak, de sztem holnap újraértékelem a véleményem és végig hallgatom ezt az albumot. Ha azt mondod 10/10, muszáj egy lehetőséget adnom nekik...újra.:) Ja, és ha megszervezitek azt a padláspartyit, hívjatok mindenképpen!:D

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.25. 19:11:54

Wehhe, nagy istenek az biztos, meddig hallgatuk ezt a lemezt atyaég:) De nálam akkor is "csak" 10/9 :)
süti beállítások módosítása