Rólunk

Pop/Punk - Punk/Rock zenekarok lemezkritikái, külföldről és itthonról. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll! Bármilyen kérdésetek/kérésetek van, kommenteljetek v. írjatok a popunkrockblog@gmail.com címre!

Archívum

Utolsó kommentek

Welcome To My Popunkrockland vol.03

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.24. 19:37

Heyho! Ezen a héten egy viszonylag hozzánk közeli, bár annál ismeretlenebb bandával ismerkedünk meg, tessék:

Lengyelország, Milanówek,Mazowieckie : MAYPOLE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huh gyerekek, most elég kemény fába vágtam a fejszémet, mert igazság szerint még én se tudok sokat erről a bandáról. Persze, akkor jogos a kérdés, hogy ’why the hell’ őket választottam az „európai turnénk” 3. állomásának. A válasz egyszerű: In Your Hands…
 
Szóval, mint említettem egy lengyel hc/punk együttesről van szó, akik debütáló lemezüket 2008-ban jelentették meg In Your Hands címmel. És, ha már kb. olyan másfél éve a kezem közé került, gondoltam belehallgatok, hiszen Lengyelországhoz csak jó élményeim fűződnek (pl ott vodkáztunk+söröztünk be életünkben először, istenesen a cimbikkel, még egy jó 10 éve…). És basszus, de jól tettem (mármint a lemez meghallgatását:), hiszen sokkal többet kaptam a vártnál.
 
Azt hittem, hogy az album 32 perce érthetetlen ordibálásokkal, és füllel nehezen követhető ultragyors ritmussal fog eltelni. Nah, erre már a rövid zongorás intrónál rám cáfoltak a srácok, amire fel is kaptam a fejem. Az ezt követő két track (Turning Point, Mistake By Mistake) meghallgatása után pedig teljesen elégedett voltam. A lemez egészére jellemző egy szűnni nem akaró dinamizmus és agresszió, ami legkésőbb a 6. szám (Lajdak) végére már minden hallgatóra át is terjed. Megnyugtatok mindenkit, ez az egyetlen anyanyelvükön énekelt szám, ebből kifolyólag egy mukkot se értek belőle, de így is maximálisan működik ez a bő másfél perc is a lemezből. A ’Wasting Time’ bridge részében újra felhangzik pár másodpercre a piano, amit utána egy olyan refrén követ, amire a zenekarra nagy hatást keltő külföldi bandák ( Rise Against, Pennywise, Ignite ) is büszkék lennének. A lemez zárása pedig ugyanolyan pörgős, mint az eleje, nincs 1 másodperc pihenés. Viszont, amit negatívumként mindenképp meg kell említenem, az a hangzás. A stúdiófelvételen alaposan lett volna még csiszolnivaló, mert még cd minőségben is úgy szól az egész, mint egy amcsi banda demója. Szóval ez az egyetlen ok, amiért csak 10/6-ot tudok rá adni. Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, ha egy kis zúzásra vágysz ez a neked való lemez! 
 

MAYPOLE - MYSPACE 

Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez Add a Twitter-hez Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez


Címkék: lemezkritika 10/6 popunkrockland

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://popunkrock.blog.hu/api/trackback/id/tr302107374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nano 2010.06.24. 20:16:00

Lengyel basszus! Mikre nem bukkansz te! Kicsit tényleg Rise Againstes, picit hasonlít az énekes hangja. egy profibb stúdióba hátha bezúzhatnak egyszer, és akkor a minőséggel sem lesz gond!

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.25. 19:09:41

Wehhe, lesznek itt még érdekes országokból nagymenők:) Hát ja, amíg meg ilyen a hangzás addig "pump up the valuum" ...:))
süti beállítások módosítása