Rólunk

Pop/Punk - Punk/Rock zenekarok lemezkritikái, külföldről és itthonról. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll! Bármilyen kérdésetek/kérésetek van, kommenteljetek v. írjatok a popunkrockblog@gmail.com címre!

Archívum

Utolsó kommentek

Nyár

Nano 2010.07.09. 16:52

Nyár van, süt a nap, meleg van végre, ezért mi is kevesebbet ülünk a monitor előtt. Iknább a borospincék hűvösét élvezzük vagy éppen elugrunk valamelyik fesztivára kitombolni magunkból az évben felgyülemlett feszültséget. A foci meccsek, jelentős mennyiségű sör társaságában való megtekintéséről, ne is beszéljünk. Ezért, kicsit itt a nyár folyamán ritkábbak lesznek a post-ok, de azért igyekezni fogunk, és beszámolunk minden újdonságról és jó koncertről. Amíg ezek megszületnek nézegessetek klipeket, például az én kedvenc zenekarom nagyon is idevágó alkotását! A sör legyen veletek!

Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez Add a Twitter-hez Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez


Címkék: blog klip

Szólj hozzá!

A 38 – Rock The Boat Punk Rock Minifest Beszámoló

ClickHereToBreakMyHeart 2010.07.05. 16:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen kérem, ez is megvolt, jöjjön egy kis hangulatjelentés. Délután 16 körül értünk ki a hajóra, és a nap első zenekara a szegedről tiszteletét tett PILLANTÁS ( Blink 182 Tribute ) bele is csapott a húrok közé.

5 komment

Az "Év Albuma" 1997: Green Day - Nimrod

Nano 2010.06.29. 18:21

Minden december azzal telik, hogy felkészülünk a karácsonyra, tervezgetjük, hogy hol szilveszterezzünk, valamint számot vetünk az eltelt évvel. A 2000-es évek elején, egy kisebb kis nosztalgiázás során, szerzőtárasammal azon vitatkoztunk, hogy mi volt abban az évben a legjobb album. Hogy ez pontosan mikor történt, már nem emlékszem (köszönhetően Borsod mindkét aranyának, gy.k.: Tokaji, Borsodi Világos), végül nagy vita árán sikerült megállapodnunk. Sőt abban is megegyeztünk, hogy visszamenőleg is megválasztjuk az adott év albumát, onnantól számítva, hogy megismerkedtünk a punkrock világával. Ezen túl, minden hónapban bemutatunk egyet, időrendi sorrendben. Annyit még le kell szögezni, hogy ezek a választások mindig teljesen szubjektívek, csakis kettőnk döntése, és az volt a legfőbb szempont, hogy az adott évben melyik lemez volt ránk a legnagyobb hatással. Aki olvasta a blogindítót, annak semmiképp sem lehet meglepetés, hogy az első „év albuma” az a Green Day – Nimrod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: lemezkritika green day 10/10 év albuma

Szólj hozzá!

A kihagyhatatlan buli : PUNK ROCK THE BOAT

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.27. 18:56

Igen! Végre valami élet! Igaz, hogy a fővárosba kell érte utaznunk (de jó nektek pestiek:) , de azt hiszem, hogy, aki szereti az igényes californiai hatású popunkrock muzsikát az nem tudja majd kihagyni ezt a bulit. A jó hangulat pedig garantált, hiszen a hazai színtér ezen stílus, sokak által legjobbnak vélt képviselői gondoskodnak róla. Gyertek, csináljunk egy napra az A-38-ból ’ugrálló’ hajót!:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki ismeri a flyer-en feltüntetett bandákat , annak világos miről is beszélek, aki nem, annak pedig jöjjön egy kis ízelítő pár fellépőről:

Címkék: magyar koncertajánló

2 komment

Welcome To My Popunkrockland vol.03

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.24. 19:37

Heyho! Ezen a héten egy viszonylag hozzánk közeli, bár annál ismeretlenebb bandával ismerkedünk meg, tessék:

Lengyelország, Milanówek,Mazowieckie : MAYPOLE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huh gyerekek, most elég kemény fába vágtam a fejszémet, mert igazság szerint még én se tudok sokat erről a bandáról. Persze, akkor jogos a kérdés, hogy ’why the hell’ őket választottam az „európai turnénk” 3. állomásának. A válasz egyszerű: In Your Hands…

Címkék: lemezkritika 10/6 popunkrockland

2 komment

H2O - GO (2001)

Nano 2010.06.22. 19:27

Retrovatunk tovább folytatódik, és annak, aki erre a blogra téved, talán, nem is kell bemutatnom a H2O nevű zenekart. Akiknek mégis, azoknak elmondom, hogy egy New Yorki hardcore/punk bandáról van szó, akik a kilencvenes évek közepén robbantak be a punkrock világába, kemény zenéjükkel és szókimondó szövegeikkel. 1996-ban adták ki első szerzeményüket, mely után egyből lecsapott rájuk az Epitaph Records. Két sikeres lemezt adtak ki náluk, majd továbbléptek MCA Records-hoz és 2001-ben jelent meg a GO címre elkeresztelt albumuk.

 
 
 
 
 
 
 

Címkék: retro lemezkritika 10/10 h2o

2 komment

Not By Choice – Secondhand Opinions (2004)

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.20. 10:17

1997-ben alakult ez a kanadai együttes, de végső felállásuk csak 2002-ben jött létre. Mint ahogy debütáló lemezük is Maybe One Day címmel. Ez meg is hozta az áttörést, hirtelen olyan nevekkel játszhattak együtt, mint a Goldfinger vagy akár a Sum 41. Így nagyon is adta magát a helyzet, hogy folytatni kell az elkezdett munkát. Ennek a gyümölcse lett a 2004-ben megjelent (és sajnos máig utolsó) Secondhand Opinions c. albumuk.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: lemezkritika 10/7

Szólj hozzá!

Kisses For Kings – Forget To Remember EP (2010)

Nano 2010.06.17. 13:59

A Kisses For Kings nevű formáció, Tony Lovato (egykori MEST énekese) új zenekara. A MEST feloszlása után Lovato több irányba is próbálkozott. Először a magánéletét kellett rendbe tennie, hiszen gyilkosság vádjával (ex-barátnője új barátját ölte meg) került a bíróság elé, és börtönbe is került. Ha minden igaz, végül önvédelemre hivatkozott, és felmentették. Ez 2007-ben történt, azóta nincs az ügynek folytatása. Ezek után újra zenei projektbe vágott és alakított egy új zenekart, ami A Permanent Holiday névre hallgatott és elég komoly vállalkozásnak tűnt. Myspace oldalukra fel is került egy demó, és azok a számok nekem nagyon tetszettek. Maradtak a MEST-es vonalon.

 
2008 végén nevet változtattak és felvették a Kisses For Kings nevet, és a felállás sem maradt ugyanaz. Sok időnek kellett eltelnie, mire végre kiadták ezt a mostani EP-t, tavaly nyáron ráadásul néhány koncert erejéig a MEST is újra összeállt, de mindemellett már a Kisses For Kings is lenyomott néhány bulit. Ezek után jelent meg a Forget To Remember.

Címkék: lemezkritika újdonság 10/4 kisses for kings

2 komment

Welcome To My Popunkrockland Vol.02.

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.15. 19:37

Hell! Miután kihallgattuk a svájci SNITCH-éket, most zeneileg és helyszínileg is kicsit hűvösebb, melankolikusabb tájra evezünk, de senki ne gondolja, hogy ezzel a ’finnish’-be értünk! Íme:

2. Finnország, Turku : SO CALLED PLAN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Én csak finn AFI-ként hívom őket, hiszen hasonló sötét tónusú punkzenét játszanak. 2003-ban alakultak, első lemezükre (Suburbian Symphony ) 2006-ig kellett várni, de azt kell mondjam, hogy megérte, hiszen nagyon magasra tették a lécet, aminek méltó folytatása lett a 2008-ban napvilágot (vagy inkább holdvilágot) látott December Turns To Fall. A bandában két énekes van, az érdekesség az, hogy közülük az egyik a dobos, a videóban meg is leshetitek milyen jól csinálja együtt a kettőt.

Címkék: 10/7 popunkrockland

1 komment

Autopilot Off - Make A Sound (2004)

Nano 2010.06.14. 11:42

Újabb rovattal bővülünk, mostantól minden hétfőn (ha úgy alakul lehet, hogy többször is egy héten) retro zenekarokkal vagy retro albumokkal fogunk jelentkezni. A retrót esetünkben nem a szó szoros értelmében kell venni, tehát nem Beatles albumokkal fogunk bombázni benneteket, hanem általunk kedvelt előadók régebbi lemezeit fogjuk előkaparni, vagy olyan bandákról emlékezünk meg melyek már sajnos feloszlottak. Utóbbival indítunk, méghozzá (mint ahogy az a címből is kiderül) az Autopilot Off nevű zenekarral.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: retro 10/8

3 komment

Hallatlan Remekművek (part1)

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.10. 21:24

Hellow!

 

Új rovatunkban azok az albumok kerülnek a terítékre amelyek perfect közeli 10/9-es hanganyaggal bírnak. Nyugodtan lehet bárkinek terjeszteni őket, csalódást biztos nem okoznak senkinek ( persze csak ha jó hallású az illető). Hallatlan, mert megpróbálok minél ismeretlenebb recordokat összeválogatni, és persze hallatlan, mert hallatlanul jók. Nah acore hadd szóljon:

 

1. PAPERBACK TRAGEDY – BA BAH GOOSHE (2007)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: remekművek

5 komment

Misconduct - One Step Closer

Nano 2010.06.09. 20:52

Körülbelül három hete, mikor megkaptam ezt a lemezt, fogalmam sem volt arról, hogy mit is tartok éppen a kezemben. A punkrock világában elég járatosnak érzem magam, de a Misconduct valahogy elkerült engem az évek során.

 
 
 
 
Pedig, ez bizony már a harmadik nagylemeze a svéd bandának, igaz ezeket nem túl nagy gyakorisággal adta ki (1999, 2005, 2010). Előző lemezükkel nagy sikereket értek el és két számuk világhírű is lett, a No Boundaries és a Side by Side. Ezek a számok, még inkább hardcore stílusúak voltak, és nem is csak maguk a számok, hanem az egész banda megjelenése is inkább ebbe az irányba ment el. 2010-re jó pár változáson átestek. Először is bekerültek a Warner kiadó égisze alá, ami külső és belső átalakulással járt.

Címkék: lemezkritika újdonság 10/8 misconduct

2 komment

Welcome To My Popunkrockland Vol.01.

ClickHereToBreakMyHeart 2010.06.09. 17:46

Sziasztok!

Sokat gondolkodtam mivel is indítsam meg a cikk –és lemezdömpinget, aztán arra jutottam, hogy először egy kis európai punkutazásra invitállak titeket, ahol sorra megosztom veletek azokat a kontinensbeli pop/punk punk/rock bandákat és lemezeket amikről nem igazán hallhattunk még, pedig legalább olyan jók mint az amerikai együttesek! Nah acore térjünk is a lényegre, welcome everyone to my popunkrockland! 

Első állomásunk : Svájc, Zürich, és a SNITCH nevezetű formáció:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

folytatás tovább után...

Címkék: lemezkritika 10/6 popunkrockland snitch

1 komment

1998

Nano 2010.06.05. 11:32

Blogindító

1998 szeptembere nem csak azért volt fontos az életemben, mert akkor kezdtem el utolsó általános iskolai évemet, hanem mert névnapom alkalmából megkaptam az első Hi-Fi-met is. Úgy gondoltam, ha már van Hi-Fi-m, úgy dukál, hogy ne csak kazettát, hanem CD-t is hallgassak rajta. CD-m viszont nem volt, ezért elhatároztam, hogy iskola után veszek egyet.
 
Akkori ízlésem elég sokrétű volt. Kedvenc zenekaraim a következőek voltak: Animal Cannibals, East 17, Scooter valamint a Metallicától is szerettem egy pár számot.

Címkék: blog green day

2 komment

Az oldal készül

Nano 2010.06.02. 21:53

Az oldal készül, folyamatosan dolgozunk hogy elindulhasson! Addig is hallgassátok a Kisses For Kings bemutatkozó EP-jét a Forget To Remember-t!

Add a Facebook-hoz Add az iWiW-hez Add a Twitter-hez Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez


Címkék: kisses for kings

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása